Als we het over intellectuele eigendom hebben, bedoelen we meestal merkenrecht, het octrooirecht en het auteursrecht.

Merkrecht

Datgene wat uw producten of diensten onderscheidt van uw concurrenten, noemen we een merk. Dat kan dus een naam, logo, vorm of verpakking zijn. Of een combinatie daarvan. Rechten en bescherming van uw merk, zijn vastgelegd in het merkrecht.

Modelrecht

Een tekening of model is het uiterlijk vorm van een model dat geheel of gedeeltelijk nieuws is. Het model onderscheidt zich met lijnen, omtrek, kleuren, vorm, textuur of de materialen.

Ideeën beschermen

Alhoewel het lastig is om ideeën vast te leggen, kunt u uw idee wel degelijk vastleggen om te voorkomen dat een ander er met uw idee vandoor gaat.

Handelsnamen

Het recht op een handelsnamen ontstaat door deze als eerste te voeren. Het is verstandig om een handelsnaam te laten registreren bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast kunt u uw merknaam registreren voor de Benelux of heel Europa.

Octrooien

Een octrooi of patent is een exclusief recht op een uitvinding. U kunt met een octrooi een ander verbieden de uitvinding commercieel toe te passen.

Auteursrecht

Auteursrecht ontstaat automatisch zodra het originele werk is gecreëerd. Auteursrecht beschermt schrijvers en producenten van films en van omroeporganisaties.

Advies over uw intellectueel eigendom?

Bescherm uw intellectueel eigendom goed en voorkom dat een ander er met uw ideeën vandoor gaat. Vul het formulier op deze pagina in en u ontvangt gratis advies over intellectueel eigendom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *