Overweegt u een specifieke merknaam of handelsnaam te gaan gebruiken voor uw diensten, bedrijf of producten dan doet u er goed aan deze te registreren. De inschrijving van uw merk of handelsnaam heeft een geldigheidsduur van 10 jaar vanaf de datum van aanvraag en is dan optimaal beschermd.

Procedure merknaam registreren

De procedure om een merknaam of logo te registreren, begint met het indienen van de aanvraag van een merk. Vanaf de aanvraagdatum is het merk juridisch beschermd. U heeft pas merkrechten vanaf het moment dat uw merk is ingeschreven. Uw mer wordt ingeschreven voor de producten en/of diensten waarvoor u het wil gaan gebruiken. De producten en/of diensten worden volgens vaste regels ingedeeld in bepaalde klassen. Wanneer uw aanvraag is goedgekeurd, wordt uw merk gepubliceerd. Als er geen oppositie wordt ingediend tegen uw aanvraag door merkhouders met oudere rechten, wordt uw merk ingeschreven en ontvangt u een certificaat van inschrijving. Desgewenst kan er voorafgaand aan de merkregistratie en marktonderzoek of merknaamonderzoek worden verricht.

Offerte merknaam registreren

Heeft u nog vragen het merknamenregister, neemt u dan gerust contact met ons op. Ook is het mogelijk om vrijblijvend een offerte op te vragen te maken. Vul daarvoor het formulier op deze pagina in of bel met het bovenstaande nummer.

1 thought on “Merknaam registreren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *